Portfólió

Tavaly megkérdeztük az egyik leendő menyasszonyunkat, hogy miért éppen minket hívtak az esküvőjükre – hiszen olyan sok tehetséges fotós van itthon. Némi gondolkodás után annyit válaszolt: nézegette a képeinket, és úgy érezte, hogy szívesen szerepelne rajtuk. Köszönöm neki, mert néhány egyszerű szóval megfogalmazta azt, amit nekünk nem sikerült – igazából ez a lényeg, erre törekszünk évek óta: olyan fotókat szeretnénk készíteni, amin jó rajta lenni. Ebben benne van a szépség, a látvány, az érzelmek, a természetesség, de még több is ezeknél. Hálásak vagyunk Istennek, ha sikerül. :)

“You’re only as good as your last picture”

Avagy: pont annyira vagy jó, mint az utolsó képed. Ennek megfelelően a jó portfólió első sorban friss. Ezért (is) írunk blogot, így szeretnénk meghívni oda, hiszen a friss képeink rendszerint oda kerülnek fel először – az itt látható portfólió frissítésével örökös elmaradásban vagyunk. Persze azért összeállítottunk egy válogatást közelmúltbeli munkáinkból és régebbi kedvenceinkből – ez látható itt, a weblapon, három nagyobb csokorba rendezve:

  • Creative: az esküvőkön, vagy esküvő környéki napokon elkövetett kreatív fotózások képei
  • Story: ezeket a képeket a legnehezebb kiemelni a saját környezetből, hiszen a sorozat célja egy napot elmesélni. Mégis megpróbáltunk néhány olyan fotót kiválogatni, ami “cseppben a tenger”-ként talán önmagában is mesél (de első sorban arra biztatnánk mindenkit, hogy inkább teljes sorozatokat nézzen diavetítésként vagy a blogon)
  • Engagement: jegyesfotózás, páros portrék, szerelmes képek, vagy hívjuk akárhogy: ezek a “rólatok-nektek” készülő képek. Nincs szükség hozzá még esküvőre sem (szívesen látunk párokat “csak úgy” is).

Persze legalább ilyen fontos egy-egy esküvőt egyben látni – ebből kiderül, hogy el tudunk-e mesélni egy napot képekben. Ezért néhány szívünkhöz nőtt esküvő vagy jegyesfotózás képeiből különálló válogatások is szerepelnek itt, a kezdőbetűk (pl. “B&Z”) mögé bújtatva.

És természetesen ajánljuk figyelmetekbe a különböző esküvők és fotózások anyagaiból készült diavetítéseket – ezek reményeink szerint pont arra valók, hogy hátradőlve 3-4 perc alatt végig lehessen nézni, és a végére tényleg ráérezzetek a hangulatra is.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.