Mitcsenkov-Horváth Eszter

kf-002Mitcsenkov-Horváth Eszter

“The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera.” (Dorothea Lange)

Dorothea Lange mondását nagyon igaznak találom: “A fényképezőgép egy olyan szerkezet, amely megtanít arra, hogyan láss fényképezőgép nélkül.”

A fotózás engem is megváltoztatott, legfőképpen abban, hogy mit hogyan nézek, szemlélek. Sokszor azon kapom magamat, hogy ha nincs is a kezemben gép, egy-egy pillanatfelvételt elraktározok a gondolataimban – feltűnik, hogy egy-egy mozdulat mennyire illik az építészeti elemek ritmusához, milyen jó szögből érkezik egy fénycsóva, milyen féltő szeretet rejlik egy kézmozdulatban. Szeretem ezeket a felfedezéseket. Legyen szó egy sétálókkal teli napfényes utcáról vagy éppen két egymást szerető, egymáshoz tartozó emberről, a szándék ugyanaz: megfogni, megörökíteni mindebből valamit úgy, hogy az harmonikusan szép, megragadóan kifejező legyen.

Az események egyedisége, sokszínűsége, mozgalmassága kimeríthetetlen lehetőséget és fotótémát rejt minden egyes esküvői fotózás idején. Ez a változatosság vonz újra meg újra, amikor útnak indulunk, hogy szemtanúi legyünk két ember összetartozásának.

***

A 2015-ös és 2016-os szezonban más, örömteli elfoglaltságok miatt Eszter fényképeivel várhatóan nem nagyon fogtok találkozni a Képfényező oldalán, de az utánpótlás-nevelés mellett azért a diavetítéseinket továbbra is ő készíti, úgyhogy némiképp láthatatlanul bár, de minden esküvői anyagunk végeredménye magán viseli a keze nyomát. :)

zsombor-001 eszter-001

Rövidesen a második is megérkezik :)
Rövidesen a második is megérkezik :)

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.