Képfényező blog » Blog Archive » Magyar Balett Színház & Praha Ballet Junior

Képfényező blog | fotók, gondolatok…

Flower

Magyar Balett Színház & Praha Ballet Junior

_dsc4133.jpg

Régóta tervezgettem, hogy megkeresek egy balett-társulatot, akikhez mehetnék fotózni… Mert embereket fotózni szeretek, táncot méginkább, a balett-fotózás meg régóta mozgatja a fantáziám. A fotó ugye régi szerelem, a tánc meg a mozgás művészete volna. Ennek egy-egy pillanatát megállítani, az igazán érdekes feladat. A balett pedig ad valami tisztaságot, egyszerűséget és szépséget az egésznek, a balett-fotó együttesre kíváncsi voltam tehát. (Emellett ha salsa, tango, … latin táncosok jelentkeznének nálam, hogy fotókra vágynak, annak is örülnék. :) )

Írtam hát egy levelet a gödöllői Magyar Balett Színháznak, akik nagyon kedvesen fogadtak. Pénteken jártam is náluk egy előadáson, illetve az azt megelőző próbán. Az Prágai Junior Balettel közös előadás remek volt, nagyon élveztem, bátran merem ajánlani mindenkinek.

Fotózni szintúgy jó volt, még ha eleinte úgy is éreztem, hogy nincs a világon elegendően nagy fényerejű objektív ehhez. A színpadi világítás ugyanis szép, látványos és hozzátesz a tánchoz – de mozgó embereket fény nélkül fotózni… az nem egyszerű.

Remélhetőleg egy szép és jó együttműködés lehet belőle (“this is the beginning of a beautiful friendship” :) ).

_dsc4266.jpg _dsc4246.jpg

_dsc4208.jpg _dsc4209.jpg

_dsc4204.jpg

_dsc4388.jpg

(Az itt látható képek a fotós és a Magyar Balett Színház
hozzájárulása nélkül nem használhatók fel)

Tags: , ,

Kapcsolódó fényképek: Magyar Balett Színház & Praha Ballet Junior-galériaOne Response to “Magyar Balett Színház & Praha Ballet Junior”

  1. January 20th, 2016 at 8:03 am

    Képfényező blog » Blog Archive » Magyar Balett Színház (a “színfalak” mögött) says:

    […] írtam már róla, hogy alakulófélben van a kapcsolat a Magyar Balett Színházzal… […]

Most szólj hozzá... :)