Képfényező blog » Blog Archive » Budapest

Képfényező blog | fotók, gondolatok…

Flower

Budapest

dsc_1863

dsc_1888Jártam egyet a városban délután… kellett egy kis kikapcsolódás, feltöltődés. Az apropó a terepszemle volt egy pénteki fotózáshoz, de legalább ilyen fontos volt, hogy élveztem a tavaszt, a jó időt, azt, hogy néhány óráig turista voltam (Budapesten), néztem az embereket, a karikaturistát a Ráday utcában, a kávézókban üldögélő-beszélgető párokat, a padon napozó nagypapát, a ruhaboltokat látogató lányokat, és úgy egyáltalán, az életet…

dsc_1879És eközben újra meg újra rádöbbentem, hogy Budapest valami egészen csodás város. Kicsit vigyázhatnánk rá jobban, és csomagolhatnánk szebben, de ez most más lapra tartozik. Azt hiszem, megtaláltam a város leggyönyörűbb lakóépületét. Nem múzeum, nem kell hozzá belépőjegy és fotózási engedély… viszont keresni kell. És érdemes is nyitott szemmel járni, benézni minden kapualjba, mert néha varázslatos körfolyosós épületekre bukkanhatunk.

dsc_1864Jártam persze ismertebb helyeken is, bár a belvárosi templomot is inkább az Erzsébet-hídról, fentről és a homlokzatát nézve ismerjük. Pedig az oldalfal, a középkori részletek legalább ilyen szépek, ráadásul a híd alatti parkoló felől nézve a fény játéka is említésre méltó. :) A Párizsi-udvarról szintén kevesebbet hallottam az elmúlt években, mint amit érdemelne… ilyen belső teret, udvart, mennyezetet sem építenek mindenhol.

Röviden és tömören: szeretem Budapestet. Csak nem mindig tudom, hogy így van… de ha rászánok egy délutánt, hogy sétáljak, nézelődjek, igyak egy kávét a Váci utcában, akkor újra meg újra rájövök. :)

Tags:

Kapcsolódó fényképek: Budapest-galéria



Most szólj hozzá... :)