Képfényező blog | fotók, gondolatok…

Flower

Eszter

“The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera.” (Dorothea Lange)

Dorothea Lange mondását nagyon igaznak találom: “A fényképezőgép egy olyan szerkezet, amely megtanít arra, hogyan láss fényképezőgép nélkül.”

A fotózás engem is megváltoztatott, legfőképpen abban, hogy mit hogyan nézek, szemlélek. Sokszor azon kapom magamat, hogy ha nincs is a kezemben gép, egy-egy pillanatfelvételt elraktározok a gondolataimban – feltűnik, hogy egy-egy mozdulat mennyire illik az építészeti elemek ritmusához, milyen jó szögből érkezik egy fénycsóva, milyen féltő szeretet rejlik egy kézmozdulatban. Szeretem ezeket a felfedezéseket. Legyen szó egy sétálókkal teli napfényes utcáról vagy éppen két egymást szerető, egymáshoz tartozó emberről, a szándék ugyanaz: megfogni, megörökíteni mindebből valamit úgy, hogy az harmonikusan szép, megragadóan kifejező legyen.

Az események egyedisége, sokszínűsége, mozgalmassága kimeríthetetlen lehetőséget és fotótémát rejt minden egyes esküvői fotózás idején. Ez a változatosság vonz újra meg újra, amikor útnak indulunk, hogy szemtanúi legyünk két ember összetartozásának.